Ο Ελληνας που κατακτά το φλαμένκο με τις κιθάρες του

Ο Βασίλης Λαζαρίδης απολαμβάνει να δημιουργεί από τον Λευκότοπο Σερρών

Το φλαμένκο για τους Ισπανούς αποτελεί τον παραδοσιακό εθνικό τους χορό, συνδυάζοντας την ωραία κίνηση, τα πορφυρά γυναικεία φορέματα και...
το ντελικάτο παίξιμο της κιθάρας. Όχι όμως της κλασικής, αλλά μιας με σημαντικές αλλαγές ώστε να αποδίδει τον απαιτούμενο ήχο. Θα μπορούσε όμως ένας μη Ισπανός να εισχωρήσει σε αυτό το… άβατο και να αποτελεί πλέον έναν σημαντικό κατασκευαστή κιθάρας ειδικά για φλαμένκο; Αν αυτός ο άνθρωπος είναι Ελληνας, ασφαλώς και μπορεί…

Το ελληνικό δαιμόνιο, λοιπόν, του κ.Βασίλη Λαζαρίδη, μια συνάντηση με έναν συμπατριώτη μας που επίσης αγαπά το φλαμένκο και η πολύ καλή δουλειά που έχει να επιδείξει, τον έχουν κάνει περιζήτητο κατασκευαστή.
Ο κ.Λαζαρίδης αγαπώντας και ασχολούμενος από μικρός με τη μουσική κατασκευάζει επί δύο και πλέον δεκαετίες μουσικά όργανα, και τα τελευταία χρόνια έχει στραφεί σχεδόν αποκλειστικά στις κιθάρες φλαμένκο, πουλώντας περίπου 13 κάθε χρόνο σε Ισπανία, Ολλανδία, Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
Κάνοντας την ανατροπή στη ζωή του, αποφάσισε να αφήσει τη ζωή στην Αθήνα και να μετακομίσει στον Λευκότοπο Σερρών, όπου είναι πλέον το σπίτι και το εργαστήριό του. Εκεί δέχεται και τους πελάτες του φιλοξενώντας τους όσες ημέρες αυτοί επιθυμούν.

Οπως λέει, στην κάμερα του LIFE-EVENTS.GR, στο χωριό πλέον κάνει μια άλλη ζωή, καταλαβαίνοντας τις εποχές του χρόνου και πραγματικά το απολαμβάνει.
Στο βίντεο, ο κ.Λαζαρίδης αποκαλύπτει όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για τον ίδιο και την τέχνη του…














ΠΗΓΗ



You may also like

No comments:

Powered by Blogger.