Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για την ανταλλαγή βιβλίων.

Έχετε βιβλία που τα έχετε βαρεθεί; Βιβλία που δεν έχετε καν διαβάσει γιατί δεν σας κάνουν το κλικ; Βιβλία που διαβάσατε, δεν σας άρεσαν και δεν θέλετε να τα βλέπετε καν; Ή ακόμα πιο απλά θέλετε να κάνετε μια ανανέωση στην...
βιβλιοθήκη σας με έναν οικονομικό τρόπο άλλα δεν ξέρετε πως; Μην αγχώνεστε.  Γι΄αυτό είμαστε εμείς εδώ. Να δίνουμε λύσεις. Και στην προκειμένη περίπτωση η λύση είναι μία. Ανταλλαγή.

Βέβαια η έννοια της ανταλλαγής δεν είναι καινούργια. Πολλές κοινωνίες είχαν καθιερώσει την ανταλλακτική οικονομία, όπου οι πολίτες τους, αντάλλασσαν π.χ. μήλα με πορτοκάλια. Οι καιροί άλλαξαν. Άλλα μοντέλα οικονομίας επικράτησαν. Ωστόσο οι οικονομικές αλλαγές που έχουμε υποστεί όλοι, επιτάσσει μάλλον μια μικρή επιστροφή της έννοιας της ανταλλαγής. Έστω και αν δεν ανταλλάσσουμε υλική τροφή, αλλά πνευματική.

Εμείς ψάξαμε  και βρήκαμε εύκολους τρόπους που θα φέρουν έναν άλλο αέρα στην βιβλιοθήκη σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια σύνδεση στο internet και άπλετος χρόνος και όρεξη για ψάξιμο.

Bookcrossing: Το bookcrossing είναι μια κοινότητα με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο λειτουργίας. Στην Ελλάδα υπάρχου 6000 μέλη στην κοινότητα αυτή. Πως λειτουργεί; Απλά. Τα μέλη της ομάδας, αφού διαβάσουν ένα βιβλίο το «απελευθερώνουν» σε δημόσιους χώρους με την ελπίδα να το βρει ο επόμενος αναγνώστης του. Το πιο διασκεδαστικό από όλα είναι πως το κυνήγι του βιβλίου γίνεται μέσα από διάφορα hint που αφήνει όποιος αφήνει ένα βιβλίο στο site. Βέβαια υπάρχουν και οι επίσημες ζώνες bookcrossing που μπορείς να αφήσεις ή να πάρεις το βιβλίο σου. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση μπορείτε να κάνετε join στην ομάδα bookcrossing Greece στο Facebook.


Bookmooch: Το bookmooch είναι μια διεθνής online κοινότητα ανταλλαγής βιβλίων που ιδρύθηκε το 2006. Αυτή την στιγμή αριθμεί 74,000 μέλη σε περισσότερες από 90 χώρες. 500,000 τίτλοι είναι διαθέσιμοι, ενώ οι ανταλλαγές την ημέρα φτάνουν στις 2000.Μπορείτε να βρείτε τίτλους βιβλίων σε όποια γλώσσα επιθυμείτε. Το μοναδικό μειονέκτημα είναι τα τα έξοδα αποστολής στο μέλος που ζήτησε το βιβλίο που διαθέτετε. Για κάθε βιβλίο που στέλνετε, ανταμείβεστε με πόντους. Όσο πιο μακριά, τόσο πιο πολλοί πόντοι. Πόντοι που τους εξαργυρώνετε για να «αγοράσετε» από κάποιο άλλο μέλος βιβλία. Το σύστημα πόντων εξασφαλίζει ότι όλοι παίρνουν βιβλία από όλους και δίνουν σε όλους.


Ανταλλαγή βιβλίων: Ένα γκρουπ στο Facebook που σκοπό έχει να φέρει σε επικοινωνία άτομα που ενδιαφέρονται να ανταλλάξουν βιβλία. Το πως και το που αφορά καθαρά και μόνο τα μέλη της ομάδας. Μοναδική προϋπόθεση τα βιβλία που ανταλλάσσονται να έχουν κλείσει τους 6 μήνες κυκλοφορίας.


Bookmania.gr: To bookmania.gr δεν είναι ένα ακόμα site βιβλίων. Είναι μια online κοινότητα ανταλλαγής βιβλίων. Τα μέλη μπορούν να ζητήσουν ν’ ανταλλάξουν ή ακόμα και να πουλήσουν ένα βιβλίο τους με κόστος μηδέν. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό, να καταχωρήσετε τα βιβλία που έχετε για ανταλλαγή και να χαζέψετε τις ατελείωτες λίστες των άλλων μελών. Αν βρείτε κάτι που σας ενδιαφέρει, εκδηλώνετε  το ενδιαφέρον σας και ξεκινά η μεταξύ των μελών επικοινωνία.


Ανταλλακτικές βιβλιοθήκες: Τέλος για όσους δεν είναι και τόσο εξοικειωμένοι με την χρήση του διαδικτύου υπάρχουν πάντα οι ανταλλακτικές βιβλιοθήκες. Είναι κάτι που όλο και περισσότερες πόλεις τείνουν να υιοθετήσουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι να απευθυνθείτε στον Δήμο σας για περισσότερες πληροφορίες.

















ΠΗΓΗ



You may also like

No comments:

Powered by Blogger.